Mielőtt megnőttünk

Történetünk egészen a ’80-as évekre nyúlik vissza, ekkor kezdődött ugyanis a kis játék-ajándék bolt pályafutása, amelyet a REGIO JÁTÉK alapító tulajdonosa, Gyaraki József vett bérbe feleségével. Ennek a kis üzletnek köszönhető mindaz a tapasztalat és erkölcsi tőke, amely ma is a REGIO JÁTÉK üzletpolitikájának alapja. A játékbolt a rendszerváltásig üzemelt, amikor a nagykereskedések állami monopóliumának megszűnésével egészen új lehetőségek váltak elérhetővé.

történetünk első kép

 

történetünk 2. kép

A nagykereskedés

REGIO Német–Magyar Kft. néven 1990-ben megalapítottuk pécsi központú játék-nagykereskedelmi vállalatunkat. A ma már REGIO Játékkereskedelmi Kft. nevet használó vállalkozás hamar átvette a korábban monopolhelyzetet élvező Triál Játékboltok piacát, ám a külföldi gyártók közvetlenebb piacra lépésükkel egészen új kihívásokat hoztak.
Nagykereskedésként a REGIO JÁTÉK számos piaci kihívással néz szembe: több korábban magyar játék-nagykereskedéseken keresztül értékesítő játékgyártó vállalat alapított saját magyarországi képviseletet, akadálytalanul áramolnak be az olcsó kínai játékok, valamint a hipermarketek is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a játékrészlegük fejlesztésére. Ezen tényezők vezettek el a következő nagy lépésünkig.

 

Az egyik legfontosabb döntés

Akiskereskedelem felé nyitás volt az egyik legfontosabb és egyben legjobb lépésünk, hiszen ma már forgalmunk döntő része ebből származik. Kezdetben nagykereskedéseinket nyitottuk meg a lakosság számára is, majd ezeket már kifejezetten a fogyasztók részére kialakított kiskereskedelmi üzletek követték. Jelenleg országszerte 34 játékáruházzal, köztük 9 nagykereskedelmi áruházzal rendelkezünk, amelyek 2014-es éves forgalma meghaladta a 7 milliárd forintot. 2016-ra a folyamatos növekedés mellett a REGIO JÁTÉK közel 30 000 árucikkel foglalkozott, és forgalma elérte a 9,8 milliárd forintot, ez utóbbi 2017-re 10,5 milliárd forintra nőtt.

Kilépés a webre

Többnyelvű online áruházunkat 2006-ban nyitottuk meg, mely több mint 10 ezer-féle árucikkével Magyarország legnagyobb online játékboltja. Webshopunk egyedülálló módon nemcsak az egyéni vásárlókat, hanem kiskereskedelmi partnereinket is kiszolgálja. Igazodva az egyre bővülő online kereskedelmi fogyasztói igényekhez, ezen a területen is további bővítést és fejlesztést tervezünk.

 

történetünk 3. kép